Geen bijdrage in de kosten leerlingenvervoer naar basisschool in Kelpen-Oler

15 feb 2023, 13:13 Nieuws
school 909381 1920
LEUDAL - De gemeente Leudal gaat niet bijdragen aan de kosten van het leerlingenvervoer, voor de leerlingen die per 1 februari de overstap maken naar de openbare basisschool Liduina in Kelpen-Oler van Akkoord!PO.
De ouders van een groot deel van de Buggenumse leerlingen van de plaatselijke Antoniusschool kondigden in november 2022 aan hun kinderen het schooljaar in Kelpen-Oler te laten afmaken, op basisschool Liduina, 13 kilometer verderop. Ze wilden dat uit onvrede met het bestuur van scholenkoepel Spolt.
Criteria
De gemeente gaat dus in ieder geval niet bijdragen aan de bijbehorende vervoerskosten. De reden daarvoor is dat niet wordt voldaan aan de criteria die in 2021 door de gemeenteraad in de verordening bekostiging leerlingenvervoer zijn vastgesteld, aldus de gemeente in een persbericht. Aan die criteria worden de aanvragen van ouders voor bekostiging van het vervoer getoetst. Één van de criteria is dat de bekostiging er is voor de dichtstbijzijnde toegankelijke school van dezelfde gewenste richting, bijvoorbeeld katholiek, protestant of openbaar onderwijs. Vanuit Buggenum is de dichtstbijzijnde toegankelijke openbare basisschool gelegen in Roermond.