Extra agenten in het buitengebied om dumpingen drugsafval tegen te gaan

06 apr 2018, 13:23 Nieuws
burgemeesters
LEUDAL - Nadat de afgelopen dagen op vijf verschillende locaties in Weert en Nederweert drugsafval werd gevonden, gaat de politie intensievere controles uitvoeren. Ook in het buitengebied van Leudal houden agenten een extra oogje in het zeil.
Na overleg tussen de gemeenten, het Openbaar Ministerie en de politie is besloten om agenten vaker in het buitengebied te laten patrouilleren. Daarbij worden extra manschappen ingezet.
Prioriteit
De afgelopen jaren werden de problemen met dumpingen van drugsafval steeds groter in deze regio, een gezamenlijke aanpak van diverse gemeenten ten spijt. Burgemeester Arno Verhoeven gaf eerder dit jaar al aan dat het probleem nog altijd de hoogste prioriteit heeft.
Getuigen
De politie zoekt nog getuigen van dumpingen, op 1 en 4 april, van vaten en ander afval op diverse locaties in Weert en Ospel. Er wordt onderzocht of er sprake is van een mogelijk verband. Mensen die de afgelopen dagen iets verdachts hebben gezien in de omgeving van Plattepeeldijk, Sluppevenweg of Kruisvennendijk in Ospel, of rondom de dumpingen op 4 april aan de Hoogbosweg, Eindhovenseweg en Graafschap Hornelaan in Weert wordt verzocht hun informatie te delen. Ook als je meer weet over wie de aanhanger heeft achtergelaten die woensdag werd aangetroffen op de Kuilstraat in Ospel kun je bellen. Neem contact op via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.