Eindsprint naar glasvezel ingezet door gedeputeerde Teunissen

06 jun 2018, 15:58 Nieuws
eindsprint 1
LEUDAL - Gedeputeerde Hans Teunissen (D66) en projectleider Hans ter beek van Glasvezel buitenaf hebben de hardloopschoenen aangetrokken voor de eindsprint van de glasvezelcampagne. Met nog een paar dagen te gaan, is het spannend. Wordt de 50 procent gehaald of niet?
Teunissen hoopt in ieder geval van harte dat het lukt: 'Glasvezel levert een zeer belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van het buitengebied. Snel internet is de laatste jaren één van de basisbehoeften geworden'.
Nu of nooit
De provincie is vanaf het begin betrokken geweest bij de samenwerking met Glasvezel buitenaf. Voor de campagne begon is er al heel veel werk verzet in samenwerking met enthousiaste inwoners en betrokkenen. 'Glasvezel voor het buitengebied is nog nooit zó dichtbij geweest. Het is nu of nooit voor de bewoners in de buitengebieden. We doen er alles aan om de benodigde 50 procent te halen', aldus Teunissen.
Bijna
Met nog een paar dagen te gaan, staat de teller nu op 35 procent. Het ziet er naar uit dat het een eindsprint gaat worden. 'Belangrijk is dat bewoners nu overgaan tot aanmelden' zegt projectleider Hans ter Beek. Daarbij benadrukt hij dat zij maar één kans krijgen. 'De deadline van 11 juni is hard. Zijn er te weinig aanmeldingen? Dan komt het er niet.' Bewoners die hulp nodig hebben bij het maken van een keuze óf bij het afsluiten van een abonnement, kunnen overigens terecht bij lokale verkopers, ambassadeurs en/of de lokale aanmeldavonden. Meer informatie hierover is te vinden op www.glasvezelbuitenaf.nl .