Curator failliet Nieuwe Borg wil 8,6 ton van gemeente Leudal

12 jul 2015, 23:21 Nieuws
excavators 800996 1920
LEUDAL - De gemeente Leudal moet voor 8,6 ton grond in Ittervoort terugkopen van de failliete projectontwikkelaar Nieuwe Borg. Dat vindt de curator van het bedrijf tenminste. Leudal peinst daar echter niet over.
In 2006 betaalde Nieuwe Borg het genoemde bedrag aan Leudal voor de grond, waar het ruim veertig woningen wilde bouwen. Negen jaar geleden werd afgesproken dat de gemeente Leudal de grond zou terugkopen als het plan niet gerealiseerd zou kunnen worden.
Geen dekking
Nu er na het faillissement geen partij is gevonden die het plan overneemt, is de curator van mening dat Leudal die afspraak na moet komen tegen de betaalde prijs. Maar de gemeente heeft laten weten alleen de huidige waarde van de grond te willen betalen, zo meldt 1Limburg vanavond. De bestemming is nooit gewijzigd en de landbouwgrond is op 180.000 euro getaxeerd. Of de bewindvoerder daarmee akkoord gaat, is niet duidelijk. Er is momenteel geen dekking bij de gemeente voor eventuele kosten.
Steenenbampt
Over twee andere projecten die Nieuwe Borg in Leudal nog had lopen, is er meer duidelijkheid. Een plan voor 23 huizen in Neeritter is teruggekocht door de eigenaar van Nieuwe Borg, via diens nieuwe bedrijf Vestum Invest BV. De bouwkavels zijn weer in de verkoop. Het woningbouwplan Steenenbampt in Ell wordt waarschijnlijk door Volker Wessels overgenomen. Die stond borg voor de plannen en zou daarom tot koop verplicht zijn. In 2014 trok de gemeente Leudal een halve ton uit om de infrastructuur in de wijk in Ell af te ronden. Bewoners daar zaten al meer dan een jaar zonder stoep, parkeerplaatsen en straatverlichting.