Bestuur Bombardon: 'Teleurstellingen leiden tot nieuw concept'

12 mei 2015, 2:47 Nieuws
cultuur
LEUDAL - Op 8 mei sprak de rechtbank in Roermond op eigen verzoek het faillissement uit over de besloten vennootschap Cultuurpodium De Bombardon te Heythuysen.
De B.V. werd voor de exploitatie van het horecagedeelte opgericht. Naast de B.V. is er de stichting Cultuurpodium de Bombardon, die sinds 2004 het complex huurt van de gemeente Leudal.
Normale voortzetting
Het bestuur van de stichting kiest nu voor een commerciële exploitant, werkend voor eigen rekening en risico. Tussentijds wordt 'gestreefd naar een normale voortzetting van de Bombardon, zodat de huidige gebruikers zo weinig mogelijk last zullen ondervinden'. Piet Jacobs, voorzitter van de stichting: 'Helaas moet Cultuurpodium de Bombardon B.V. afscheid nemen van haar vaste personeelsleden en oproepkrachten. De uitbetaling van de salarissen van het personeel werd in goed overleg met de wethouder John van den Beuken van de gemeente Leudal gegarandeerd via sociale dienst en nadien via het UWV'.
Kritiek
Dat met name oppositiepartijen Ronduit Open en D66 nogal wat kritiek hebben op deze gang van zaken, werd de afgelopen dagen al duidelijk. In een verslag van 3ML geven fractievoorzitters Backus en Raemakers nog eens aan wat er in hun ogen allemaal fout is gegaan en wat er nu zou moeten gebeuren. Klik op het onderstaande scherm om dat verslag te zien.