Aanhouding schietincident Heythuysen

09 nov 2015, 15:33 Nieuws
casings 818868 1280
HEYTHUYSEN - De politie heeft de man opgepakt die aan de Tienderweg in Heythuysen met een vuurwapen heeft geschoten. Het gaat om een bewoner van een huis in de straat, die schoot toen hij zich door een ander bedreigd voelde.
Het incident vond plaats toen rond 21.00 uur een donkerkleurige VW Golf bij de man voor de deur stopte. Er stapte een man uit de auto en tussen hem en de bewoner ontstond een conflict.
Getuigen gezocht
De bewoner voelde zich daarbij zo bedreigd, dat hij met een vuurwapen schoot op de auto, die er vervolgens in de richting van de Vlasstraat vandoor ging. Wat de aanleiding is geweest voor het conflict is nog niet bekend. De bewoner is aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie, omdat hij een vuurwapen in zijn bezit had en hiermee heeft geschoten. Het wapen is in beslag genomen. Getuigen die informatie over het schietincident of de betrokken personenauto hebben, worden verzocht om zich te melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-88.44. Men kan ook anoniem bellen naar 0800-70.00.