Afscheid met spijt: 3ML mag op zoek naar nieuwe voorzitter

12 mrt 2016, 19:28 Nieuws
11080523 1053578601337161 3622649926839116033 o
LEUDAL - Met het aanstaande wethouderschap van Richard Verheul (Ronduit Open), mag Omroep 3ML op zoek naar een nieuwe voorzitter.
Verheul was nog maar enkele maanden actief als voorzitter van de omroep voor Leudal en Maasgouw. Er stond juist voor volgende maand een medewerkersdag bij 3ML gepland, ter nadere kennismaking en bespreking van de vele plannen voor de omroep. Verheul, die in september ook nog niet kon vermoeden hoe het politieke landschap in Leudal zou veranderen, stuurde vandaag een brief naar alle medewerkers van 3ML om één en ander toe te lichten.
Schaalvergroting
Het accent ligt op de aanpassing aan de nieuwe kaders die voor een lokale omroep sinds enige tijd gelden, liet de voorzitter weten. Dat betekende de afgelopen periode onder andere insteken op schaalvergroting. Tegelijkertijd moest het duidelijk worden waar iedereen binnen de organisatie voor staat. 'We zijn een pilot-project begonnen in samenwerking met RTV Roermond op het gebied van de radio, voor de televisie maken we ons klaar voor een verbeterd nieuws- en actualiteitenprogramma. Het gaat dus helemaal niet zo slecht en we vervullen steeds duidelijker de media-opdracht die we opgelegd hebben gekregen. En juist nu moet ik afstand van de omroep nemen.'
Uit een dip
Verheul doet dat met spijt, zo laat hij weten. 'Omroep 3ML klimt uit een diepe dip, maar de signalen beginnen op groen te staan: we hebben een enthousiast nieuw en verjongd bestuur, de leiding van de omroep is gecentraliseerd, aan de inkomstenkant zijn positieve resultaten te melden en nieuwe vrijwilligers vullen de plekken op waar we in menskracht in moeten voorzien. Ik spreek dan ook graag mijn grote waardering en respect uit voor het werk dat de medewerkers verzetten. Zij zijn de motor waar de Omroep op draait. Ik dank ook mijn collega-bestuurders. Zij hebben eveneens daadkrachtig zaken in gang gebracht die voor de omroep noodzakelijk waren' aldus Verheul, die de hoop uitsprak ook vanuit zijn nieuwe situatie iets te kunnen blijven betekenen voor 3ML.