D66 Leudal: Vergunning zonneweide kan geweigerd worden

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – De door D66 ingeschakelde juristen concluderen dat de vergunning voor een zonneweide in Heythuysen wel degelijk geweigerd kan worden door het college van B&W.

Tijdens de laatste vergadering op 25 september werd de gemeenteraad van Leudal door wethouder Verlinden geconfronteerd met de stelling dat de vergunning voor een grote zonneweide, een gebied van veertig hectare met zonnepanelen in Heythuysen, door het college verleend zou moeten worden. De vergunning is aangevraagd door het bedrijf Arbor, gelegen bij Aan het Broek in het buitengebied.

Niet compleet
Niet iedereen is onverdeeld gelukkig met de plannen, zeker niet onder de omwonenden. D66 liet eerder al weten absoluut niet tegen zonneweides te zijn, maar vindt dat de raad eerst beleid moet vaststellen waarin staat waar en onder welke voorwaarden zonneweides worden toegestaan. De democraten lieten een eigen team van juristen aan de slag gaan met de aanvraag en zij stellen nu dat het college de vergunning kan weigeren, maar dat die weigering dan wel goed onderbouwd dient te worden. Deze zonneweide zou verder mogelijk niet binnen de omgeving passen en bovendien zou de vergunningsaanvraag niet compleet zijn. D66 heeft het rapport inmiddels toegezonden aan het college. Daar wordt dinsdag 9 oktober een besluit genomen over de aanvraag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen