D66 start eigen onderzoek naar aanvraag Zonnepark

Foto: John Hölsgens

HEYTHUYSEN – D66 Leudal vindt dat alles in het werk moet worden gesteld om te voorkomen dat de gemeente verplicht is medewerking te verlenen aan de aanleg van een grote zonneweide op Aan het Broek in Heythuysen.

Afgelopen dinsdag werd de gemeenteraad door wethouder Verlinden (Samen Verder) geconfronteerd met het feit de vergunning voor die zonneweide waarschijnlijk van rechtswege verleend dient te worden.

Bestemmingsplan
D66 Leudal is in beginsel niet tegen zonneweides, maar wil dit plan graag eerst in de gemeenteraad van Leudal bespreken. Raadslid Andre Kierkels van die partij: ‘De bestemming van het gebied is nog altijd: sport-golfbaan. Daarom is D66 van mening dat het niet zo kan zijn dat de gemeente verplicht is om zomaar medewerking te verlenen. We hebben nu binnen ons eigen netwerk een aantal gespecialiseerde advocaten ingeschakeld voor een onderzoek naar deze vergunningsaanvraag’.

Andre Kierkels (D66)
Foto: Frank Eggels

Windmolens
Kierkels: ‘D66 Leudal is voorstander van duurzame energieopwekking. De gemeente Leudal levert met de bestaande en nog te bouwen windmolens daaraan al uitstekende bijdrage. Maar willen wij in Leudal grote zonneparken? Dat is een vraag waarover de gemeenteraad afgelopen dinsdag unaniem antwoordde: eerst beleid.’

De raad kwam daarmee overigens tegemoet aan een oproep van raadslid Wagemans van Ronduit Open.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen