Wagemans (Ronduit Open) uit protest afwezig bij bespreking over ‘verbetering verhoudingen’

Foto: Landgoed Leudal

LEUDAL – Raadslid Mathieu Wagemans (Ronduit Open) zal uit protest niet deelnemen aan een dag waarop college en gemeenteraad het verbeteren van de verhoudingen gaan bespreken. Wagemans is woedend over de handelwijze van het college in de zaak waarbij Leudal in beroep is gegaan tegen de uitspraak van de rechtbank, omtrent de handhaving op Landgoed Leudal.

‘Wanneer men met woorden streeft naar verbetering van de verhoudingen en tegelijkertijd in de praktijk demonstreert dat men lak heeft aan de gemeenteraad, althans aan de oppositie, heb ik geen enkele behoefte aan dat soort toneelspelletjes mee te doen’ liet Wagemans maandag in een brief aan de burgemeester weten.

Gekunsteld
Wagemans geeft aan dat hem diverse malen bevestigd en toegezegd was dat de gemeenteraad zou worden betrokken bij het al of niet in beroep gaan tegen een besluit van de rechtbank in deze kwestie. ‘Ik heb daar bij herhaling op aangedrongen. We vernemen thans dat het besluit door het college is genomen zonder de raad daarbij te betrekken’ aldus het raadslid, dat over het besluit spreekt als een ‘gekunstelde redenering ten gunste van Landgoed Leudal.’

Bevoegdheid
Wagemans: ‘Het werpt opnieuw een merkwaardig licht op de krachten die in het gemeentehuis werkzaam zijn om Landgoed Leudal ter wille te zijn. Verder is volgens het raadslid de bevoegdheidsvraag aan de orde: de interpretatie van wat de raad heeft bedoeld, is primair aan die raad en niet aan het college. Maar het kwalijkste vind Wagemans het, dat het college geheel voorbij is gegaan aan de toezegging de gemeenteraad hierbij te betrekken. ‘En wat doet men vervolgens? Men wil nu – ook nog onder geheimhouding – een toelichting geven, nadat het besluit is genomen.’ Het was voor het raadslid de spreekwoordelijke druppel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen