Gemeente Leudal in beroep tegen uitspraak rechter omtrent handhaving op Landgoed Leudal

Foto: Landgoed Leudal

LEUDAL – De gemeente Leudal gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechtbank, waarbij om handhaving op Landgoed Leudal is gevraagd omdat op het landgoed de verhouding tussen gehuisveste arbeidsmigranten en aanwezige recreanten in strijd zou zijn met het bestemmingsplan.

De rechtbank deed die uitspraak al op 24 oktober 2022. Op 15 december wees raadslid Wagemans (Ronduit Open) de burgemeester schriftelijk op de verstreken termijn van acht weken, waarbinnen een nieuw besluit zou moeten zijn genomen.

Complex
Wagemans: ‘In de commissie Fysiek wist wethouder Graef desgevraagd niets anders te vermelden dan dat de zaak complex was en dat er om tijd te winnen mogelijk beroep zou worden aangetekend. Inhoudelijk werd met geen woord gerept over de problemen die het college zag.’ De gemeente geeft een andere uitleg aan de planregels van het bestemmingplan zoals dat door de gemeenteraad is vastgesteld, zo werd gisteren medegedeeld vanuit het gemeentehuis als reden waarom het beroep is aangetekend. Wagemans gaf eerder aan ‘via derden’ vernomen te hebben dat Leudal beroep had aangetekend. ‘De toezegging dat we daar een mededeling over zouden krijgen, is niet nagekomen’ schreef hij daarom eerder aan de burgemeester.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen