Nigel Otermans zorgt voor de magie op het gemeentehuis tijdens nieuwjaarsreceptie

HEYTHUYSEN – Een aantal ingrediënten bleven hetzelfde. Zo was er natuurlijk de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Schmalschläger en het nieuwjaarsgedicht van Frits Criens, stadsdichter sinds 2007.

Maar de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leudal was vooral anders dan anders omdat de gasten voor het eerst ontvangen werden in eigen huis.

Besloten
Voorafgaand aan de receptie was er overigens nog een besloten bijeenkomst waar de gemeenteraad informatie kreeg van het college van B&W, omtrent de hoger beroepkwestie na de uitspraak van de rechtbank over de handhaving op Landgoed Leudal. De raad minus de fractie Ronduit Open welteverstaan, die geen geheime bespreking wil maar in de gemeenteraad wil praten over de uitleg van het bestemmingsplan, als inbreng in de hoger beroepszaak bij de Raad van State. Ronduit Open wil bovendien nog steeds weten waarom het college de mogelijkheid om de zaak eerder in de openbaarheid te bespreken, heeft geblokkeerd.

Toveren
Nog veel mysterieuzer, maar ongetwijfeld véél vermakelijker, was de show die Nigel Otermans na afloop van de bijeenkomst opvoerde tijdens de receptie in de raadzaal. In oktober van het afgelopen jaar deed Nigel met zijn team mee aan de NMU goochelwedstrijd. Met onder andere Hans Klok in de jury werden zij uitgeroepen tot ‘Nederlands Kampioen Illusionisme’. Nigel haalde alles uit de kast: van ringen en kaarten tot champagne. Hij kreeg de handen op elkaar én in de knoop, want het gefascineerde publiek werd nadrukkelijk bij zijn bijzondere kunsten betrokken. Het toverde menige lach op de gezichten van de aanwezigen. Misschien dat de illusionist in 2023 wat vaker langs kan komen op het gemeentehuis om voor wat magische eendracht te zorgen. Het zou, ondanks alle goede voornemens, wel weer eens hard nodig kunnen zijn…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen