Spirare Talent Valley in Heibloem voorlopig gered

Foto: Pixabay - geralt (CC0-Public Domain)

HEIBLOEM – Het in financiële nood verkerende Spirare Valley in Heibloem, de speciale ontwikkel­omgeving voor zo’n honderd hoogbegaafde en hoogsensitieve jongeren, is voorlopig gered.

De crowdfundingsactie die in het leven werd geroepen heeft de afgelopen maanden meer dan 190.000 euro opgeleverd. Het doel was 250.000 euro, maar de organisatie kan in ieder geval jongeren blijven opvangen die uitvallen binnen het onderwijssysteem in Nederland.

Corona
Woordvoerder Bart Frumau-Luckman tegenover Dagblad De Limburger: ‘We hebben veel publiciteit gehad en die bekendheid helpt. We hebben echt in een crisis gezeten maar zijn ontzettend blij dat we weer vooruit kunnen’. Frumau-Luckman hoopt dat er eind dit jaar zo’n 120 jongeren kunnen worden opgevangen. Dan is de locatie ook rendabel. Spirare kwam in nood door de coronacrisis. Het aantal jongeren dat in die periode naar Heibloem kwam, daalde van 105 naar 63, met als gevolg minder inkomsten voor betaling van het personeel én de vaste lasten van onder meer huisvesting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen