Wrevel rondom berichtgeving vestigingsplannen RWE op Zevenellen

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Heleen Wijers – Van der Linden (Samen Verder), voorzitter van de commissie Fysiek van de gemeente Leudal, is ‘not amused’ met de berichtgeving rondom de mogelijke vestiging van het Energiebedrijf RWE op het terrein Zevenellen.

Aanleiding daarvoor waren raadsvragen die zijn gesteld door de fractie Ronduit Open.

Negatief
Wijers reageerde met een mail aan alle raadsleden. ‘Mijn inziens is het stellen van raadsvragen een prima zaak. Als raadsleden moeten we kritisch zijn en blijven. Jammer vind ik dat in het betreffende artikel de gemeente Leudal zeer negatief in het daglicht staat. Vooral omdat het betreffende onderwerp op de agenda van de commissie Fysiek heeft gestaan. We waren terdege op de hoogte van de ontwikkelingen op Zevenellen’ aldus Weijers. ‘Met z’n allen willen we werken aan een positief imago van onze gemeente. Dergelijke berichtgeving draagt daar zeker niet aan bij’ voegde ze daar aan toe.

Terughoudendheid
Het weerhield raadslid Wagemans (Ronduit Open) niet om in een reactie op te roepen tot uiterste terughoudendheid ten aanzien van de genoemde plannen, die hij ‘zeer grootschalig’ noemt. ‘Wij komen met een motie waarin we uitspreken dat de gemeenteraad een beslissende stem dient te hebben. Een beroep van mevrouw Wijers dat we slecht nieuws vooral onder de mat moeten laten, spreekt ons totaal niet aan. Burgers in Buggenum hebben er recht op dat raadsleden de zaak kritisch volgen in plaats van zich kritiekloos achter het college op te stellen. Dat gebeurt veel te veel in Leudal, waardoor problemen blijven voortsudderen.’

 

Reacties

Cookieinstellingen