CDA pleit voor overleg in plaats van dwangsommen

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Oppositiepartij CDA roept de burgemeester van Leudal op om niet met dwangsommen, maar via overleg tot handhaving van de coronaregels te komen.

Dat gebeurt nadat eerst café De Busjop in Heythuysen en naar nu blijkt ook Café Dennenoord in Roggel een waarschuwing heeft gekregen omdat de coronaregels overtreden zouden zijn. Dat meldt Dagblad De Limburger.

Afhaalproducten
In beide gevallen wordt gedreigd met het opleggen van een dwangsom van duizend euro, wat tot veel commotie heeft geleid op met name de social media. Vanwege de lockdown mogen alleen afhaalproducten worden verkocht, maar het is niet de bedoeling mensen vervolgens blijven hangen. De dwangsommen gaan echter ook de christendemocraten te ver. ‘De overheid heeft niet voor niets het adagium: ‘Samen krijgen we corona onder controle’ laat het CDA nu weten. ‘Bij het woord ‘samen’ hoort overleg en communicatie.’

Reacties

Cookieinstellingen