Geld voor verdere plannen nieuw dorpshuis Neeritter

Foto: John Hölsgens

NEERITTER – Er is kan serieus werk gemaakt gaan worden van een nieuw gemeenschapshuis in Neeritter. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag werd besloten dat Itter Laeftj 180.000 euro krijgt om met plannen aan de slag te gaan.

Neeritter heeft al sinds 2017 geen gemeenschapshuis, als enige kern in Leudal.

Aandachtspunten
Hoewel er ook tegengeluiden zijn in het dorp, staat een groot deel van de raad achter de plannen om de huidige basisschool om te bouwen tot dorpshuis. CDA en Samen Verder vroegen wel nadrukkelijk aandacht voor een sluitende exploitatie en de bezettingsgraad van het geplande dorpshuis door de lokale verenigingen. Alleen D66 stemde tegen het raadsvoorstel. De basisschol zal nog twee jaar functioneren op de huidige plek. Daarna volgt de verhuizing dan naar de nieuwe fusieschool in Ittervoort.

Reacties