Samen Verder en Ronduit Open botsen frontaal

Foto: Gemeente Leudal

LEUDAL – Een gebroken afspraak over de OZB is aanleiding voor onmin tussen coalitiepartners Samen Verder en Ronduit Open. 

Fractieleider Leon Linssen van Samen Verder noemde Ronduit Open een onbetrouwbare partner, omdat die partij het voorstel deed een deel van de OZB van 2021 terug te geven aan inwoners nu de gemeente een financiële meevaller heeft. Volgens Linssen schendt Ronduit Open hiermee een onderlinge afspraak.

Belangrijk
Vorige week kwamen de partijen tijdens de begrotingsbehandeling nog met een gezamenlijk voorstel om de extra opbrengst aan OZB in 2022 van de afvalstoffenheffing af te trekken. Het lijkt er op dat daarbij ook werd afgesproken een nieuw voorstel achterwege te laten. Maar volgens fractievoorzitter Berry Hermans van Ronduit Open is de onroerendezaakbelasting altijd een belangrijk thema geweest voor zijn partij en is het daarom logisch dat Ronduit Open probeert die zo laag mogelijk te houden. Van een breuk in de coalitie is volgens de partijen geen sprake, maar tot aan de verkiezingen in maart 2022 bewandelen beide hun eigen weg, zegt Hermans.

Reacties