Nieuwe wooncontainers bij AZC in Baexem worden in februari geplaatst

Foto: John Hölsgens

BAEXEM – Het AZC in Baexem krijgt een aantal nieuwe wooncontainers die plaats bieden aan 80 bewoners.

De uitbreiding valt binnen de bestuursovereenkomst van de locatie. Het AZC mag volgens die bestuursovereenkomst met de gemeente maximaal 600 mensen opvangen. De huidige situatie bood echter ruimte voor 550 slaapplekken. Na een interne grondige verbouwing van een aantal jaar, waren er nog 520 plaatsen over.

Gedateerd
‘De locatie was best gedateerd en bood ook niet overal de ruimte en het basiscomfort dat we onze bewoners willen geven’, zegt locatiemanager Hans Demandt. ‘We hebben de slaapkamers vernieuwd, de keukens gemoderniseerd en het sanitair up to date gemaakt. De verbouwing heeft onze locatie leefbaarder gemaakt. Maar dat ging helaas wel ten koste van 30 slaapplaatsen in het bestaande gebouw.’

Wooncontainers
En dat in een tijd dat elk bed telt. Reden voor Hans en zijn team om alles in het werk te stellen om die capaciteit zo snel mogelijk weer te verhogen. De gemeente Leudal heeft inmiddels akkoord gegeven voor de plaatsing van de extra woonunits. Hans: ‘En dat betekent dat we de nieuwe wooncontainers nu hebben kunnen bestellen.’ De containers worden naar verwachting in februari van het nieuwe jaar geplaatst en gereed gemaakt. Als alles volgens planning verloopt, kunnen de eerste bewoners er vanaf 1 maart 2022 hun intrek in nemen.

Reacties