Drie verdachten drugslabs in Leudal mogen hun zaak in vrijheid afwachten

Foto: Pixabay - FrankMagdelyns1 (CC0-Public Domain)

ROERMOND – Drie van de vier verdachten die gekoppeld worden aan een drugslab in Baexem mogen hun proces in vrijheid afwachten. Twee van de vier verdachte mannen worden ook in verband gebracht met een drugslab in Ittervoort.

Vier maanden na de inval in Ittervoort werd een drugslab aan de Beekkant in Baexem opgerold, in een schuur achter een woning. Twee mannen werden op heterdaad betrapt tijdens het maken van amfetamine-olie.

Brein
Een 33-jarige Roermondenaar wordt door de officier van justitie gezien als het brein achter de labs. Hem wordt, naast het produceren van de drugs, ook het aftappen van elektriciteit en water ten laste gelegd. Vanwege zijn zwakke gezondheid wordt de voorlopige hechtenis van de man opgeschort, zodat hij de inhoudelijke behandeling in vrijheid afwachten, zo meldt Dagblad De Limburger vandaag. Hetzelfde geldt voor een 50-jarige man uit Eindhoven. Hij heeft inmiddels een baan gevonden en hoopt zo zijn gezin te kunnen helpen in de tussentijd. Een jongere Eindhovenaar van 27 was al op vrije voeten. Alleen een 41-jarige man uit Budel blijft in de gevangenis, omdat hij sowieso nog acht jaar celstraf moet uitzitten in België. Het is nog niet duidelijk wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak zal plaatsvinden. In de tussentijd mogen de mannen geen contact met elkaar hebben en hebben ze een meldplicht.

Reacties