Landelijk onderzoek leidt tot ontmanteling drugslab in Ittervoort

Foto: Pixabay - qimono (CCO-Public Domain)

ITTERVOORT – Aan de Margarethastraat in Ittervoort heeft de politie dinsdagochtend een drugslab ontmanteld.

In de tuin bij het betreffende pand liep een leiding van tientallen meters om de sterke geur van de productie te voorkomen. Het lab in een pand aan de Margarethastraat was niet in bedrijf. De politie kwam het lab op het spoor bij een groter landelijk onderzoek.

RIVM
Hoewel op het moment van ontdekking niet in gebruik, zijn er op de locatie wel degelijk drugs geproduceerd. Daarbij werd kwik gebruikt, reden waarom de hulp van het RIVM werd ingeroepen om metingen te verrichten. Op die manier kan misschien worden achterhaald of de giftige stof in de afgelopen tijd is vrijgekomen. In het huis en een loods achter het huis werden andere stoffen ontdekt die nodig zijn voor de productie van harddrugs. Zo vond de politie veertig liter zogeheten meth-olie. Daarnaast waren er drie drukketels aanwezig. Er is nog niemand aangehouden.

Reacties