Herdenken en vieren ook dit jaar nog anders dan anders

Foto: Facebook Marcus Vankan

BAEXEM – Het is allemaal nog steeds anders dan anders. Dat geldt ook voor 4 en 5 mei. Er moet altijd rekening worden gehouden met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Er dus wordt thuis herdacht en gevierd. Of, als het kan, gewoon wat kleinschaliger. Zoals in Baexem.

Ingetogen
Een ingetogen dodenherdenking dus ook dinsdagavond om 20.00 uur, bij het Herdenkingsmonument Donald Barrett. Met medewerking van onder meer schutterij Sint Jan. De schutterij is adoptant van het monument en legt jaarlijks een bloemstuk, al gebeurt dat normaal gesproken op Koningsdag. Een bloemenhulde, een gebed en twee minuten stilte. Denkend aan de Britse militairen die gesneuveld zijn voor onze vrijheid.

Reacties