Gunning leerlingenvervoer in Leudal aan Vervoerservice Van Driel B.V.

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Het leerlingenvervoer en jeugdwetvervoer van de gemeente Leudal wordt gegund aan Vervoerservice van Driel B.V.

De Brabantse vervoerder Van Driel B.V. kwam bij de beoordeling van de aanbestedingsdocumenten voor alle percelen als beste uit de bus. De komende vijf jaar wordt het gehele leerlingenvervoer en jeugdwetvervoer door Van Driel uitgevoerd.

Vaste chauffeurs
In Leudal maken op dit moment ruim tweehonderd leerlingen gebruik van het taxivervoer naar een school voor speciaal (basis)onderwijs. De uiteindelijke keuze voor Van Driel B.V. is voor 50 procent bepaald door de prijs en voor 50 procent door kwaliteit, zo laat de gemeente weten in een persbericht. Extra nadruk is gelegd op het leveren van kwaliteit en de correcte uitvoering van het vervoer. Daarbij is gelet op eisen met betrekking tot het inzetten van vaste chauffeurs, hun ervaring en deskundigheid, maar ook de communicatie met ouders en de afhandeling van klachten.

Biodiesel
In april protesteerde taxibedrijf De Leeuw uit Ospel via een advocaat tegen de aanbestedingsprocedure van de gemeente. Die zou volgens dat bedrijf onrechtmatig zijn verlopen, maar de gemeente weersprak een dergelijke gang van zaken. De gemeente geeft nu aan niet alleen op prijs-kwaliteitverhouding voor Van Driel te hebben gekozen, maar ook op het gebied van duurzaamheid. De taxibusjes van dit bedrijf uit Oss rijden op gecertificeerde biodiesel.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen