Vier mil­joen be­schik­baar voor wo­ning­bouw­plan­nen sociale huur en middenhuur

Foto: Pixabay - borevina

LIMBURG – De provincie Limburg wil dat er meer woningbouwplannen voor de sociale huur en middenhuur, met huurprijzen tussen de 700 en 1000 euro, van de grond komen. De behoefte aan woningen in deze sector is groot.

Met de vaststelling van de Limburgse Agenda Wonen 2020-2023 door het Limburgs Parlement, op 29 juni, is er voor deze categorie daarom een nieuwe subsidieregeling opengesteld.

Doorstroming
Hiermee wil de provincie plannen stimuleren met extra kwaliteit én plannen die tegemoet komen aan specifieke behoeften, zoals zorgwoningen en concepten op het gebied van flexwonen, maar ook aan innovatieve concepten. Gedeputeerde Dritty: ‘Met deze regeling willen we diverse partijen motiveren te bouwen in het segment voor speciale doelgroepen in de sociale- en middenhuur. Het realiseren van woningen in deze categorie zorgt er ook voor dat de doorstroming op de woningmarkt bevorderd wordt: de juiste woning op het juiste moment op de juiste plek’.

Criteria
De regeling staat open voor rechtspersonen, privaatrechtelijk of publiekrechtelijk, zoals stichtingen, verenigingen, coöperaties, gemeenten en corporaties. De provincie Limburg wil graag ook burgerinitiatieven, die voldoen aan de voorwaarden, ondersteunen. De regeling bestaat uit twee onderdelen. De eerste betreft de subsidie voor het voorbereiden van bouwplannen voor speciale woonprojecten. Deze subsidie bedraagt maximaal 50 procent van de voorbereidingskosten met een maximum van 10.000 euro. Het tweede deel is subsidie voor het realiseren van speciale woonprojecten voor sociale en middeldure huurwoningen. Deze subsidie is maximaal 12.500 euro per woning en maximaal 200.000 euro per project en initiatiefnemer. Voordat overgegaan wordt tot subsidieverstrekking vindt vooroverleg plaats waarbij beoordeeld wordt of het project voldoet aan de doelstellingen en criteria.

De subsidieregeling is ingegaan op 6 juli. Op deze website kun je terecht voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen