Appartementen en woningen in Klooster Mariabosch Baexem

Het projectteam voor de gevel van het klooster.
Het projectteam voor de gevel van het klooster.
Foto: Gelissen Vastgoed

BAEXEM – De ontwikkeling van het klooster Mariabosch in Baexem heeft een mijlpaal bereikt. Naast de ingebruikname van het Samen Zorgen Huis Leudal en de ontwikkeling van het poortgebouw tot woon-zorglocatie, is nu ook de bestemming voor het middelste gedeelte van het klooster bekend.

Dinsdag hebben Jean Gelissen van Gelissen Vastgoed en Harold Lardinois van Wonen Zuid, onder het toeziend oog van wethouder Walraven en in het bijzijn van het hele projectteam, een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van 39 appartementen en 10 grondgebonden woningen. Hiermee is de bestemming van het volledige terrein bekend.

SZHL
Het tekenen van de overeenkomst vond plaats voor het monumentale tuinhuis, ook wel het theehuisje genoemd.
De technische ontwikkeling van het project zal starten na de zomer. In het najaar van 2020 zullen de plannen gepresenteerd worden aan de gemeente en de inwoners van Baexem. In 2019 is de kapel met de kloostervleugel al verbouwd en in gebruik genomen door de Stichting Samen Zorgen Huis Leudal (SZHL). SZHL verzorgt daar kortdurende zorg aan mensen die tijdelijk niet voor zichzelf kunnen zorgen. Daarnaast wordt hospicezorg verleend. Het poortgebouw is bestemd voor een zorginitiatief voor mensen met een langdurige zorgbehoefte. De plannen daarvoor worden op dit moment uitgewerkt.

Geschiedenis
Het eerste deel van het klooster Mariabosch in Baexem is gebouwd in 1877 als buitenverblijf van Duitse Jezuïeten. In 1918 is het klooster overgenomen door de Missiezusters Dienaressen van de Heilige Geest. In 1934 werd het klooster uitgebreid met een kapel en een kloostervleugel, in 1954 werd nog een kloostervleugel aangebouwd: het huidige poortgebouw. In 2004 nam Gelissen het eigendom over van de Missiezusters.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen