Leudal gaat wensen woonwagengemeenschap inventariseren

Foto: Archief

LEUDAL – Maandag heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de gemeente Leudal en enkele bewoners van de lokale woonwagengemeenschap.

In dit gesprek heeft de gemeente toegezegd de woonwensen van de woonwagengemeenschap te gaan inventariseren, om vervolgens een weloverwogen lokaal woonwagenbeleid te kunnen opstellen.

Zorgvuldig
Loco-Burgemeester, Arno Walraven: ‘De nieuwe beleidskaders gemeentelijk woonwagen- en standplaatsenbeleid, die door het rijk zijn vastgesteld, geven ons als gemeente de opgave om opnieuw naar ons lokaal woonwagenbeleid te kijken. We doen dit graag zorgvuldig, dus met input van de betrokkenen.’

Beleidskaders
De komende maanden blijft de gemeente met de woonwagengemeenschap in gesprek om de behoefte aan standplaatsen in kaart te brengen, de lokale woonwensen te bespreken en ook de verdere situatie van de woonwagengemeenschap in beeld te brengen. ‘Deze gesprekken vormen samen met de beleidskaders van ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de basis voor het nieuw op te stellen Leudalse woonwagenbeleid’ aldus Walraven.

Protesten
Vorige week waren er op meerdere plaatsen in Limburg protesten van woonwagenbewoners, vanwege het tekort aan standplaatsen. In Heythuysen bezette een aantal van hen een braakliggend stuk grond aan de Burgemeester Janssen van Sonlaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen