Beslissing over wielerbaan in Haelen zal hoe dan ook tot zure gezichten leiden

Foto: Twitter D66 Leudal

LEUDAL – Veel publieke belangstelling bij de commissievergadering Sociaal afgelopen maandag. De geplande wielerbaan in Haelen stond dan ook op de agenda. En die houdt de gemoederen inmiddels flink bezig.

Er is verzet ontstaan vanuit de buurtbewoners,die bezorgd zijn om hun woon- en leefklimaat. Zowel aanwonenden aan de Houtrustlaan, gebruikers van volkstuintjes die zouden verdwijnen als ook de eigenaar van camping Landgoed Leudal zijn niet te spreken over de plannen.

Vervolgonderzoek
Deze groeperingen stellen dat, wanneer alle regels worden nageleefd die gelden voor de afstand van een dergelijk groot nieuw complex tot hun woon- en recreatiegebied, de geplande locatie onmogelijk is. Aan de andere kant: de initiatiefnemers zijn al vele jaren bezig met de voorbereiding. Er is al geld gereserveerd, ook vanuit de provincie en de gemeenteraad wordt nu gevraagd 65.000 euro uit te trekken. Volgens het college is een vervolgonderzoek nodig, maar dan moet de raad op 30 mei eerst ‘ja’ zeggen tegen de locatie.

Uitstel
Een eerste onderzoek leverde al op dat het sowieso krap wordt in Haelen, als de wielerbaan er komt. Sommige partijen willen nu uitstel, maar uiteindelijk zal de politiek van Leudal toch echt een beslissing moeten nemen die – hoe dan ook –  waarschijnlijk tot zure gezichten zal leiden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen