Ruim zevenduizend euro subsidie voor De Haammaeker in Neer

Foto: Neers Nieuws

NEER – Gemeenschapshuis De Haammaeker in Neer is volop bezig met een renovatieplan. Het stichtingsbestuur doet dit in uitvoerig overleg met de gebruikers van het gemeenschapshuis.

De eerste stappen zijn reeds genomen en met succes. De Haammaeker heeft een subsidieverzoek ingediend bij het VSB fonds. Dit fonds heeft het gemeenschapshuis inmiddels 7.500 euro toegezegd.

Meubilair
Dit bedrag heeft De Haammaeker gebruikt voor de aanschaf van nieuw meubilair. Verder wil men in de nabije toekomst werk gaan maken van het opknappen van de vloeren, schilderwerk, het toegankelijker maken van het gebouw voor mensen met een fysieke belemmering, modernisering en energiebesparende maatregelen.

Meer steun
Voor de realisering van de plannen gaat nog een beroep gedaan worden op andere subsidieverstrekkers, zoals de gemeente, de provincie, het Oranjefonds en de Rabobank. Tevens zal de hulp worden ingeroepen van het Neerse verenigingsleven. Het bestuur van De Haammaeker is ervan overtuigd dat de Neerse inwoners zich ook daadwerkelijk willen inzetten voor het behoud van het gemeenschapshuis. Dit leidt zij onder andere af uit verklaringen van de verenigingen tijdens het gebruikersoverleg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen