Politie onderzoekt incident op Scholengemeenschap Sint Ursula in Horn

Foto: John Hölsgens

HORN – De politie is bezig met een onderzoek naar een mogelijk incident op scholengemeenschap Sint Ursula in Horn. De politie wil nog niet zeggen waar het precies over gaat.

Het onderzoek heeft te maken met ‘handelingen die niet passen in een veilige leeromgeving’, zo wordt gemeld in een persbericht.

Brief
De schooldirectie heeft ouders en leerlingen geïnformeerd over het politieonderzoek, maar was aan het eind van de middag niet bereikbaar voor commentaar. In een brief verzoekt het bestuur ouders en leerlingen om ‘het onderzoek af te wachten’ en ‘geen voorbarige conclusies te trekken’. De school wil zo reacties op social media voorkomen. Volgens de politie is er in ieder geval ‘vooralsnog’ geen verband tussen de Whatsapp-zaak van vorige week en dit nieuwe onderzoek.

Goed fout
Een van de leerkrachten reageerde: ‘Wij zijn geïnformeerd over een politie-onderzoek en worden gevraagd om alle medewerking eraan te willen verlenen. Meer weten we ook niet. Maar als de politie een onderzoek start en dat landelijk communiceert, dan moet er wel degelijk iets goed fout zijn’. Een lid van de medezeggenschapsraad zegt volgens 1Limburg te balen van het tweede voorval in korte tijd: ‘Dit schaadt de reputatie van de school. Anderzijds moeten we net als met het vorige incident maar rustig afwachten wat het onderzoek allemaal oplevert.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen