Recherchebureau Zuidema: ‘Incident Sint Ursula staat niet op zich’

Foto: John Hölsgens

HORN – Volgens recherchebureau Zuidema zijn minstens vier docenten op scholengemeenschap Sint Ursula betrokken geweest bij ongewenste relaties en intimiteiten met leerlingen.

Het recherchebureau komt tot die conclusie na gesprekken met een groot aantal betrokkenen. ‘Er zijn gesprekken gevoerd met (oud-) leerlingen, (oud-)docenten en de voormalige ouderraad’ bevestigde John Vullers van dit bureau vandaag in Dagblad De Limburger.

Geen aangiften
De school schakelde zelf vorige week de vertrouwensinspectie en de politie in, naar aanleiding van de bevindingen van Vullers. De politie is inmiddels een oriënterend onderzoek begonnen, maar er zijn nog geen aangiften gedaan door de slachtoffers. Het onderzoek richt zich op een leraar die verdacht wordt van ‘onacceptabele omgangsvormen met leerlingen’, waaronder het onderhouden van relaties. Maar volgens Vullers zijn er de afgelopen jaren meer incidenten geweest. ‘Met deze leraar, maar ook met enkele van zijn collega’s’. De directie van de scholengemeenschap wilde tegenover de krant (nog) niet reageren op de aantijgingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen