De Leudalse Sportweek gericht op een gezonde leefstijl

06 apr 2016, 19:13 Sport
bootcamp 685421 1920
LEUDAL - De Leudalse Sportweek, van 11 tot en met 17 april staat in het teken van de gezonde leefstijl. Deze Leudalse sportweek wordt georganiseerd door Synthese, in samenwerking met de gemeente, Mico Lifestyle Centre, Iedereen Kan Sporten, Scholengemeenschap Sint Ursula en SPOLT.
Tijdens de Leudalse Sportweek organiseren verschillende scholen, sportaanbieders en verenigingen sportieve activiteiten voor hun leden of leerlingen.
leudalse sportweek
Uitwisseling
Op maandag 11 april is er bijvoorbeeld een sportuitwisseling voor jong en oud, tussen kinderen van basisschool De Neerakker en de seniorenvereniging Heythuysen. Er worden ook openbare activiteiten georganiseerd. Voor verschillende activiteiten tijdens de sportweek kan men zich aanmelden.
CityRun training
Zowel Sint Ursula Heythuysen als Horn doen mee met de sportweek. Op beide scholen zijn diverse sportactiviteiten georganiseerd, zoals een CityRun training verzorgd door Atletiek Leudal, bodyboxx verzorgd door MicoSport, een yogales door Moniek Beelen, een judoles door Dave Geelen, een dansles en een bootcamp van Buitengewoon sportief of Leudal Bootcamp Circuits. Op vrijdag organiseert Sint Ursula Horn bovendien de Leudalse sportdag.
Sporten met een beperking
De Widdonckschool in Heibloem organiseert basketbal clinics, verzorgd door Special Heroes. Daarnaast verzorgt Mico Sport in samenwerking met Synthese een voorlichting over gezonde voeding. Op maandag 11 en donderdag 14 april zijn er gratis fitnessproeflessen verzorgd door PSW voor mensen met een beperking.
Gezonde broodjes
Op zaterdag 16 april is Steunpunt Mantelzorg het goede doel van Jan Linders. In het kader van de gezonde leefstijl worden hier broodjes gezond verkocht. De opbrengst wordt verdubbeld voor het goede doel. Een overzicht van alle gratis sportactiviteiten is in PDF te vinden op deze pagina (helemaal onderaan)