Dames SV Heythuysen kampioen na spannende derby tegen RKVB

09 mei 2016, 12:05 Sport
foto ben doensen
HEYTHUYSEN - Niet alleen in Eindhoven werd gisteren een feestje gevierd. Er was ook een allesbeslissende wedstrijd voor het kampioenschap in de zesde klasse, in de Leudalderby tussen de dames van SV Heythuysen en die van RKVB uit Baexem.
Een stralende zon verwelkomde de beide teams op het hoofdveld en alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie pot voetbal van te maken.
Vizier
Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat RKVB zich niet zomaar gewonnen gaf. Het team vocht voor de laatste kans, wat al na 5 minuten resulteerde in een afstandsschot. Keeper Sietske Seunis kon de bal nog van richting veranderen, maar de spits van Baexem scoorde beheerst. De toon was daarmee gezet en Heythuysen wist waar ze aan toe waren. Tot aan de rust bleef Heythuysen de betere ploeg, met een enkele kans. Maar het vizier stond niet op scherp en de keeper van Baexem stond bovendien steeds op de goede plek.
Dik verdiend
Na de thee nam de spanning voelbaar toe bij de spelers, maar ook bij de supporters die in grote getale waren opgekomen. Een minuut of twintig na de hervatting nam Michelle Schmieder de bal goed aan en legde deze voor haar rechterbeen. Ze schoot de bal schitterend in de kruising en de stand was weer gelijk. Een grote ontlading, want bij een gelijkspel zou Heythuysen ook kampioen zijn. De dames van trainer Rob Raemakers bleven echter op zoek naar een tweede treffer, wat 10 minuten voor tijd resulteerde in een terechte strafschop voor Heythuysen. Michelle Schmieder voltrok het vonnis en de koers leek gelopen: 2-1. Baexem voerde de druk echter nog één keer op door met een afstandsschot in de 90e minuut nog voor de gelijkmaker te zorgen. Het kon SV Heythuysen echter niet meer van de titel afhouden. Met een ongeslagen status is die dik verdiend te noemen.