Zorgen bij Ronduit Open over veiligheid op fietspaden

14 apr 2023, 8:33 Nieuws
graven
LEUDAL - Ronduit Open maakt zich zorgen over de veiligheid op fietspaden in Leudal die in het geding zou komen, onder meer door blokkades bij werkzaamheden.
'Steeds vaker constateren we dat het fietspad van Heibloem naar Horn - en dan met name op het traject Heythuysen-Horn - geblokkeerd wordt door werkverkeer dat blijkbaar in opdracht van de gemeente of de provincie onderhoud uitvoert' laat de fractie weten.
Zand en modder
'Onderhoud ter bevordering van het veilig gebruik kunnen maken van fietspaden juichen wij toe, maar niet zonder de veiligheid van de fietsers te borgen' laat de partij bij monde van Stan Backus weten. 'De voorbije periode is met groot materieel de bermkant van het fietspad ernstig beschadigd, is er heel veel zand en modder op het fietspad terecht gekomen en zijn wegmarkeringen beschadigd. Maar het ergste is dat de voertuigen, die blijkbaar nodig zijn voor de werkzaamheden, het fietspad blokkeren waardoor de schoolgaande jeugd gedwongen wordt de rijbaan op te sturen zonder enige vorm van bescherming of signalering.'
Afspraken
Backus noemt de situatie onacceptabel en roept het college om met de provincie er voor te zorgen dat de fietspaden worden schoon gemaakt en hersteld. Verder zouden er afspraken moeten worden gemaakt om bij werkzaamheden te zorgen voor een veilige, tijdelijke omleiding.