Zaak rondom adviesbureau Bergs nog niet afgerond

16 aug , 11:40 Nieuws
justice 2060093 1280
HEYTHUYSEN/DEN BOSCH - Het gerechtshof in Den Bosch gaat zeven oud- medewerkers als nieuwe getuigen horen, in de beroepszaak rondom agrarisch adviesbureau Bergs Advies uit Heythuysen.

Dat bleek donderdag tijdens een regiezitting. Bergs Advies en zijn bestuurders willen aantonen dat de werkcultuur bij het bedrijf heel anders was dan de rechtbank in het eerste oordeel over de zaak heeft geschetst, zo meldt het medium Boerderij.

Criminele organisatie
De rechtbank Oost-Brabant oordeelde ruim anderhalf jaar geleden dat het adviesbureau en de bestuurders een criminele organisatie vormden en veroordeelde drie directeuren van het adviesbedrijf tot een gevangenisstraf. Daarnaast werden taakstraffen, voorwaardelijke gevangenisstraffen en beroepsverboden opgelegd. Het bedrijf kreeg bovendien een boete van 400.000 euro opgelegd, waarvan 200.000 euro voorwaardelijk. De rechter achtte de aanklacht van het Openbaar Ministerie bewezen dat Bergs Advies boeren structureel adviseerde hoe zij regels van de mest- en milieuwetgeving konden ontduiken.
Nieuw bedrijf
Het bedrijf is niet meer actief, maar bestaat nog wel in verband met de beroepszaak die wordt gevoerd. Alle activa van het bedrijf zijn na de eerste uitspraak verkocht aan het nieuwe bedrijf VanBuiten, in het belang van het bedrijf en de medewerkers. Op interimbasis werken de oud-bestuurders nu nog altijd - op verzoek van de nieuwe eigenaar- voor het nieuwe bedrijf