Wethouder Piet Verlinden (Samen Verder) stapt uit de politiek

14 feb 2022, 12:47 Nieuws
samen verder leudal piet verlinden
LEUDAL - Wethouder Piet Verlinden (Samen Verder) stapt uit de politiek. De 70-jarige Verlinden vindt dat het tijd is voor een jongere generatie.
Tegenover Dagblad De Limburger spreekt hij over zijn gezondheidsproblemen. Verlinden had een hartinfarct en moest gedotterd worden. De wethouder heeft altijd gezond geleefd, dus de stressfactor lijkt ook een belangrijke rol te hebben gespeeld.
Aangekondigd
Toch is zijn gezondheid dus niet de reden dat Verlinden de politiek vaarwel zegt. 'Mijn laatste termijn heb ik in 2018 al aangekondigd' verklaart hij tegen de krant. Verlinden begon in 1994 als raadslid voor Ronduit Open. In 2002 werd hij wethouder in de toenmalige gemeente Heythuysen en vanaf 1 januari 2007 voor de fusiegemeente Leudal. In 2008 liep een conflict tussen Verlinden en Thieu Wagemans hoog op. Oorzaak: de aanbesteding voor het nieuwe gemeentehuis. Verlinden vertrok bij Ronduit Open, maar bleef wethouder. In 2010 sloot hij zich aan bij Samen Verder. Verlinden maakt deel uit van de eerste coalitie van Leudal die de volle vier jaar uitzit.