Wagemans (Ronduit Open) vermoedt voorkeurspositie grondverzetbedrijf

03 sep 2022, 10:52 Nieuws
p1050765
LEUDAL - Volgens raadslid Mathieu Wagemans (Ronduit Open) heeft een ambtenaar van de gemeente Leudal bevestigd dat voor de grondwerkzaamheden bij de Sjans in Neer slechts één enkele offerte is gevraagd door de gemeente.
Wagemans zegt de laatste jaren regelmatig te zijn benaderd door burgers met de vraag of bij de uitvoering van werkzaamheden een bepaald bedrijf een voorkeurspositie heeft.
Integriteit
Ten aanzien van de situatie in Neer zou het gaan om grondverzetbedrijf Hendrickx uit Horn. Andere bedrijven zouden niet zijn benaderd. 'Ik vind dat, indien de informatie correct is, merkwaardig omdat juist expliciet met betrekking tot dit bedrijf door het bureau dat de integriteit van kandidaat-wethouders heeft onderzocht, een opmerking is gemaakt. Dat zou juist extra reden voor zorgvuldigheid moeten betekenen' schrijft het raadslid nu aan het college van B&W. Wagemans wil weten of het klopt dat - in strijd met gebruikelijke regels binnen de overheid - maar één offerte is aangevraagd en wie daar in dat geval dan toe besloten heeft.