Vuilnistrollen maken er een bende van

01 jan 2018, 20:37 Nieuws
image001
LEUDAL - In diverse kernen wordt overlast ervaren door zogenoemde 'vuilnistrollen'. Met name in Baexem wordt regelmatig afval naast, in plaats van in containers gedumpt.
Het lijkt duidelijk - behalve dan voor mensen die dit gedrag vertonen - dat dit natuurlijk niet erg hygiënisch is. Het trekt immers ongedierte aan en bovendien triggert het kopieergedrag, waardoor de hoeveelheid rotzooi steeds groter wordt.
Oproep
Raadslid Ria Teluij (Samen Verder) trekt het zich aan en deed op Facebook de oproep om het bij de gemeente te melden wanneer burgers zien dat afvalcontainers vol zijn, of wanneer ze gedumpte troep aantreffen rond containers. Dat kan heel gemakkelijk via internet, waarbij ook een foto toegevoegd kan worden. 'Laten we onze mooie kernen in Leudal ook schoon houden en spreek mensen erop aan als u ziet dat men afval dumpt', zo vroeg het raadslid.
Vragen
In het najaar had Teluij overigens al raadsvragen gesteld, om te komen tot een regelmatiger legen van de containers door de organisatie Maasland en - indien nodig - meer handhaving door Boa’s of camerabewaking. Nu verneemt zij bovendien graag van het college of er resultaat is behaald met een pilotproject daaromtrent in Haelen en Horn en of één en ander ook in andere kernen gaat gebeuren.