Vrijwilliger van Haelen Schoon aangereden door agressieve automobilist

19 dec 2022, 12:00 Nieuws
img 1522
HAELEN - Een vrijwilliger van Haelen Schoon is zaterdag op de Roggelseweg bij de Leumolen aangereden door een agressieve automobilist. Dat meldt de vrijwilligersorganisatie op haar Facebookpagina.
Volgens Dagblad De Limburger is de politie weliswaar ter plekke zijn geweest, maar kon men verder op dat moment niets meer doen, omdat niemand het kenteken van de verdachte had genoteerd.
Kneuzingen
De vrijwilligers waren zwerfvuil aan het opruimen toen een auto met hoge snelheid in hun richting reed. De vrijwilligers gebaarden dat hij rustiger moest rijden, maar daarop stopte de automobilist. Toen een van de vrijwilligers hem probeerde aan te spreken op zijn rijgedrag werd hij naar verluidt agressief. Toen hem werd gezegd dat de politie gebeld zou worden, trok hij op. Dat ging zo hard dat een van de vrijwilligers door de auto werd geraakt, op het wegdek terechtkwam en naar de huisarts moest voor een medische controle. Hij bleek enkele flinke kneuzingen te hebben.
Schrik
De vrijwilligers roepen mensen op zich te melden als ze een man van een jaar of vijftig kennen, waarschijnlijk afkomstig uit Haelen, met een kleine grijze Lancia. ‘Je ruimt vrijwillig de rotzooi van anderen op en je wordt als dank opzettelijk van de sokken gereden. Met de vrijwilliger gaat het goed, maar de schrik zit er goed in’, zo schrijft Haelen Schoon op Facebook. De organisatie wil ook graag in contact komen met getuigen.