Vluchtelingen vertellen hun verhaal in Businesscentrum Leudal

11 mei 2016, 16:06 Nieuws
shinkiari 81770 1920
LEUDAL - Op donderdag 26 mei wordt in Businesscentrum Leudal de bijeenkomst ‘Vluchtelingen vertellen hun verhaal’ georganiseerd.
Enkele vluchtelingen uit het AZC in Baexem vertellen hun ervaringen die hen ertoe hebben aangezet om te vluchten. Hierbij gaan ze in op wat ze onderweg hebben meegemaakt en op hun verblijf in Leudal en in het AZC in Baexem.
Programma
De avond, die om 20.00 uur in het BusinesCentrum Leudal zal starten, ziet er als volgt uit:
  • Presentatie door het AZC Baexem over de werkzaamheden van het AZC, informatie over mogelijkheden om te werken voor vluchtelingen (met en zonder status).
  • Persoonlijk verhaal van een tweetal vluchtelingen over hun ervaringen die hen tot in Leudal hebben gebracht.
  • Een aantal vluchtelingen vertellen over hun voornemens om een eigen bedrijfje te starten en zo een bijdrage te leveren aan de Nederlandse economie.
azc exaten
Doelstelling
De avond wordt gepresenteerd door Carmen Nazarski. De bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers die wellicht belangstelling hebben om met vluchtelingen te werken, dan wel hen de gelegenheid willen bieden om werkervaring op te doen. Maar uiteraard is de avond ook bedoeld voor de Leudalse bevolking, om meer begrip te krijgen voor de situatie van vluchtelingen én voor de vrijwilligers die zich dag na dag inzetten voor de bewoners van het AZC in Baexem.
Wil je deze avond ook graag bijwonen? Geef je dan op via het aanmeldformulier op deze website.