'Verklaring op eer' noodzakelijk om België binnen te komen

27 jan 2021, 9:09 Nieuws
img 1825
LEUDAL - Vanaf 27 januari tot 1 maart mag je alleen naar België reizen om een essentiële reden. Je moet hiervoor vanaf woensdag een zogenoemde 'verklaring op eer' voor hebben.
Mocht je bijvoorbeeld willen tanken in de Belgische grensgemeente van Leudal (en ook Cranendonck of Weert) dan is dat onder voorwaarden nog mogelijk.
Downloaden
Voor inwoners van grensregio’s zijn verplaatsingen als onderdeel van het dagdagelijkse leven toegestaan. Voorwaarde is wel dat je de ‘verklaring op eer’ op zak hebt en je aangeeft waarom je naar België reist. De gegevens worden niet opgeslagen in een databank. Je moet een digitale of papieren versie steeds bij je hebben, zo is te lezen op de Belgische corona-informatiesite . Je kunt het formulier downloaden en invullen via deze website
(zie het kopje ‘Als niet-Belg reizen naar België’.
48 uur
Reis je naar België en blijf je er langer dan 48 uur in België? Dan moet je ook het Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Ook die vind je via bovenstaande website. Let op: de regels in België veranderen met enige regelmaat. Raadpleeg altijd de speciale website voor je op pad gaat.