Uitspraak rechter opnieuw aanleiding voor gedoe rondom Landgoed Leudal

28 okt 2022, 12:35 Nieuws
monument statue blue sculpture justice greek mythology 1186582 pxherecom
LEUDAL - De rechtbank heeft op 24 oktober een door het college van B&W genomen besluit aangaande Landgoed Leudal vernietigd. Inhoudelijk gaat het om het 'criterium van ondergeschiktheid': de rechtbank oordeelt dat de verhouding tussen het aantal arbeidsmigranten en het aantal recreanten is verstoord.
Er is daarmee geen of onvoldoende sprake van ondergeschiktheid. Die ondergeschiktheid is echter een wezenlijk punt in het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan.
Nieuw besluit
Oppositiepartij Ronduit Open geeft bij monde van raadslid Mathieu Wagemans aan al vaker op dit probleem te hebben gewezen en voelt zich nu gesterkt in dit punt door de uitspraak van de rechter. De rechtbank heeft de gemeente opgedragen binnen zes weken een nieuw besluit te nemen. Wagemans: 'Het spreekt voor ons vanzelf dat de gemeenteraad bij die besluitvorming moet worden betrokken.' Het raadslid vraagt in een brief aan de burgemeester wanneer dit gaat gebeuren. 'Mocht u overwegen de raad niet bij de verdere besluitvorming te betrekken, dan verneem ik dat ook graag heel spoedig, opdat we in voorkomend geval tijdig de noodzakelijke juridische stappen kunnen zetten', aldus Wagemans.