Themabijeenkomst over duurzaamheid en energiebesparing in Roggel

07 dec 2022, 14:04 Nieuws
energy saving g17f9918bf 1920
ROGGEL - Maandag 12 december is er van 19.30 uur tot 21.30 uur een interactieve bijeenkomst rondom duurzaamheid en energiebesparing, in Businesscentrum Leudal in Roggel.
Deze avond is bedoeld voor alle inwoners van Roggel en omliggende kernen.
Impact
Energiecoach Piet van Zeijl, van de lokale cooperatie Leudal Energie, zal het hebben over het verduurzamen van de woning. Ook kleine, energiebesparende maatregelen komen aan bod. Duurzaamheid en energiebesparing zijn momenteel belangrijker dan ooit. Elke inwoner wordt hiermee direct en indirect geconfronteerd. De impact op het dagelijkse leven en het huishoudbudget is in elke huiskamer voelbaar. De Dorpsraad Roggel verzorgt, in samenwerking met Leudal Energie, Synthese, Bibliocenter en de gemeente Leudal om die reden de informatiebijeenkomst om inwoners van concrete adviezen te voorzien en waar mogelijk hulp te bieden.
Leudal Energie, Synthese en Bibliocenter bieden vanuit hun expertisegebieden concrete hulp op het gebied van besparingen, het aanvragen van de energietoeslag en ondersteuning van overheidsinstanties. Bijkomende voordeel is dat daarmee drempels naar hulpbiedende instanties worden weggenomen en wegen naar mogelijke oplossingen beschikbaar komen. De bijeenkomst is nadrukkelijk opgezet voor álle doelgroepen en leeftijden. Inbreng is ook mogelijk via een quizvorm. ALs u hieraan wilt delnemen is wel een mobiele telefoon nodig.