Studiegroep Leudal en NMFL stappen uit klankbordgroep Zevenellen

06 apr 2022, 19:54 Nieuws
img 2223
LEUDAL - Natuur- en Milieufederatie Limburg (NMFL) en Studiegroep Leudal stappen per direct uit de klankbordgroep van bedrijventerrein Zevenellen in Buggenum.
De organisaties vinden dat na anderhalf jaar het effect van de klankbordgroep te beperkt is, zo meldt Dagblad De Limburger woensdagavond.
Bondgenootschap
'De regie van de klankbordgroep ligt bij de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg. Die partij gaat onder meer over de verkoop van industriegrond. Wij vinden dat we vooral ook met het bevoegd gezag, in dit geval de provincie en de gemeente Leudal in gesprek moeten gaan', zegt NMFL-directeur Ton Hermanussen tegen de krant. De twee organisaties willen nu een bondgenootschap gaan vormen waar ook andere partijen zich bij kunnen aansluiten, om zo dat gesprek met provincie en gemeente aan te gaan.
De NMFL en Studiegroep Leudal laten zich ook leiden door de zorgen van omwonenden in delen van Leudal en Roermond, over de impact op leefbaarheid en natuur. De OML reageerde teleurgesteld. Een woordvoerster zei niet eerder signalen te hebben ontvangen over het standpunt van de organisaties. De klankbordgroep gaat wel verder in afgeslankte vorm.