Van der Stappen (PL): 'College laat verenigingen Neeritter vallen'

16 nov 2016, 18:50 Nieuws
20161114210836 1
NEERITTER - Progressief Leudal is geschokt door de houding van het college van Leudal ten aanzien van het gemeenschapshuis in Neeritter.
Fractieleider Joost van der Stappen is van mening dat het college de verenigingen van Neeritter laat vallen.
Belofte
Hij zegt dit omdat wethouder Backus (Ronduit Open), tijdens de raadsvergadering van 8 november, naar aanleiding van vragen van Progressief Leudal opmerkte dat 'dit college de zaal ‘Itter Inn’ in Neeritter niet langer zal helpen bij financiële problemen'. Het besluit van burgemeester en wethouders betekent, dat zij een eerdere belofte van voormalig wethouder Van den Beuken naast zich neerleggen. De CDA'er die in februari zijn functie als wethouder moest opgeven, beloofde in november 2015 nog aan de inwoners van Neeritter dat de gemeente altijd zou zorgen voor een gemeenschapsruimte voor Neeritter.
Van de baan
Sluiting betekent dat harmonie, de zangvereniging en de carnavalsvereniging op straat komen te staan. Het is nog niet eens zo lang geleden dat de gemeente eenmalig 40.000 euro vrij maakte om te investeren in het gemeenschapshuis, maar dat is dus van de baan. Een door Progressief Leudal ingediende motie om 'Itter Inn' op z'n minst tot juli volgend jaar open te houden kreeg vorige week geen enkele steun, zelfs niet van het CDA. Van der Stappen heeft aangegeven dat Progressief Leudal zich blijft inzetten voor een goede gemeenschapsruimte in Neeritter, waarbij 'de bestaande zaal de meest logische optie is'.
Onwaarheden
Volgens wethouder Backus vertelt Van der Stappen veel onwaarheden in deze kwestie. 'Dat weet de heer van der Stappen heel goed. Ik heb het hem persoonlijk uitgelegd en ook in de raad. Dit waren mijn letterlijke woorden: 'Het college bekrachtigt de toezegging van de heer Van den Beuken en zal in overleg treden zodra hiertoe noodzaak is of als er een verzoek ligt.'
Volgens de wethouder zijn er inmiddels gesprekken gevoerd en staat er nog verder overleg gepland.