Spreekbeurt Marjan Minnesma in Roggel over klimaatakkoord

19 mei 2016, 15:55 Nieuws
earth 216834 1920
ROGGEL - Op woensdagavond 25 mei zal Marjan Minnesma, directeur van stichting Urgenda, om 20.30 uur een interactieve spreekbeurt houden met als thema het klimaatakkoord.
Deze presentatie wordt verzorgd in De Leistert Plaza aan de Heldensedijk 5. De toegang is gratis.
foto marjan minnesma
Zonnepanelenmarkt
Niet alleen zal Minnesma toelichten waarom dit klimaatakkoord zo belangrijk is, maar ze zal ook ingaan op wat wij hier -lokaal- kunnen doen om een bijdrage te leveren aan de doelstellingen. Marjan Minnesma heeft namens Urgenda een klimaatzaak tegen de Nederlandse staat aangespannen en gewonnen. Nederland moet volgens de rechters veel meer doen om klimaatverandering tegen te gaan. Verder is Minnesma bekend van het openbreken van de zonnepanelenmarkt, door samen met burgers uit heel Nederland rechtstreeks enorme aantallen zonnepanelen te bestellen in China. Ook heeft ze in het kader van de klimaattop meegedaan aan de voettocht naar Parijs, samen met bekende en onbekende Nederlanders.
Aanmelden
De presentatie is voor iedereen toegankelijk. In verband met de te verwachten toeloop dient u zich wel aan te melden via [email protected]. Laat dan ook weten met hoeveel personen u komt.