Speciale transporten van grote onderdelen windturbines De Kookepan en Egchelse Heide

26 feb 2021, 14:59 Nieuws
naamloos
NEER - Er wordt volop gewerkt aan de grote projecten Windpark De Kookepan en Egchelse Heide. Binnenkort volgt een belangrijk onderdeel: de transporten van de grote onderdelen van de windturbines, de wieken en mastdelen.
Het gaat om omvangrijke transporten (met een lengte tot 75 meter) die veelal in de nacht uitgevoerd zullen worden.
Voorbereiding
Leudal Energie werkt hierbij samen met Windpark Egchelse Heide, en de transportroutes zijn ook hetzelfde. Ondanks de aandacht voor de omgeving en de nachtelijke transporten kan mogelijk (verkeers-)overlast ondervonden worden door deze transporten. In de dagen voorafgaand aan het eerste transport zullen mogelijk wegwerkzaamheden plaats hebben ter voorbereiding. Denk aan: het los maken van borden en trottoirbanden en het aanleggen van tijdelijke routes met staalplaten.
kaart
Op de kaart is zichtbaar van welke wegen deze exceptionele transporten gebruik zullen maken (Klik op het plaatje om te vergroten). De rode lijn geeft de route van de turbineonderdelen aan. Vanaf 15 maart starten de werkzaamheden voor de Egchelse Heide, vanaf 29 maart die voor De Kookepan. Het laatste transport is voorzien voor half juni 2021.
Meer informatie
Mocht u naar aanleiding van deze transporten vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u mailen naar [email protected] of contact opnemen met projectleider Joost van der Stappen (06-29905885) of Bouwbegeleiding Green Trust, Stan Reinders (06-1033 6079).