Samen Verder blij met beoogde nieuwe aanpak zorgverlening

08 okt 2016, 14:10 Nieuws
computer 1149148 1920
LEUDAL - Raadslid Pieke Houben (Samen Verder) is blij met de beoogde nieuwe aanpak op het gebied van zorgverlening, zoals die in de begrotingsplannen van de gemeente voor de periode 2017-2020 is opgenomen.
Houben is met name verheugd dat zijn motie uit november 2015 zo goed als integraal verwerkt is in de benadering van het samenwerkingsverband Midden-Limburg.
Vertrouwen
In die motie riep Samen Verder het college destijds op om een nieuwe weg in te slaan naar een meer op vertrouwen gebaseerde samenwerking met zorgverleners, met controle achteraf op geleverde resultaten, behaalde doelen en klanttevredenheid. Dat wethouder Verheul (Ronduit Open) de motie ter harte heeft genomen én heeft weten door te voeren binnen het samenwerkingsverband leidt tot tevredenheid bij de partij. Naast de huidige coalitiepartner Ronduit Open verbond ook de voormalige coalitiegenoot CDA destijds haar naam aan de motie.
Minder bureaucratie
'Het is belangrijk niet vanuit wantrouwen en een overdaad aan regels en bureaucratie de zorgverleners tegemoet te treden' liet Houben weten, 'maar daarentegen juist mensen in de zorg de ruimte te geven hun werk te doen naar eigen professioneel inzicht, waarbij men vervolgens afgerekend wordt op kwaliteit van zorg en klanttevredenheid. Zo was de motie destijds bedoeld en zo lijkt hij nu ook te worden geïmplementeerd. Samen Verder is vol vertrouwen dat wij hiermee de zorg voor de inwoners van Leudal beter én minder bureaucratisch kunnen inrichten, binnen de daarvoor bestemde financiële middelen.'