Roggel krijgt SPAR-supermarkt aan de Dorpsstraat

27 aug 2023, 17:17 Nieuws
shopping 2613984 1280
ROGGEL/HAELEN - Op 11 mei maakte Jan Linders bekend haar winkels in Haelen en Roggel te hebben verkocht aan Heerschap Groep. De winkelexploitatie in Haelen wordt door Heerschap Groep omgebouwd tot Albert Heijn. Ook voor het vastgoed in Roggel ging men op zoek naar een gegadigde en die werd gevonden bij SPAR franchisenemer Pakgro Groep BV.
Pakgro Groep BV, van familie Van Grootel, baat al twaalf van deze supermarkten uit, waaronder SPAR Enjoy op camping De Leistert in Roggel. Daar komt nu dus een nieuwe zaak aan de Dorpsstraat in Roggel bij.
Verbouwing
De verbouwing start in week 41 en zal naar verwachting rond week 45 zijn afgerond. De winkel van Bakkerij Heerschap zal dan haar deuren sluiten, de medewerkers gaan over naar de nieuwe SPAR. Net zoals het assortiment van Bakkerij Heerschap, dat een prominente plek in de nieuwe supermarkt zal krijgen. Koen van Grootel: 'We zijn er trots op dat we naast onze winkel op de camping nu ook voor de inwoners van Roggel een complete zaak aan kunnen bieden. Vanzelfsprekend ben ik blij dat we alle medewerkers van Bakkerij Heerschap Roggel overnemen. Heerschap is nou eenmaal een begrip hier in de regio.'
Logisch
Stan Heerschap: 'We zijn enorm blij dat we in Pakgro Groep BV een partner hebben gevonden die de supermarktvoorziening in het dorp, waar de roots van ons bedrijf liggen, kunnen waarborgen. SPAR gaat ervoor zorgen dat er meerdere functies onder één dak worden samengebracht om zo een compleet aanbod te houden voor het dorp. Het is dan ook een logische stap dat onze bakkerswinkel en medewerkers volledig integreren in de nieuwe winkel.' Op 27 oktober sluit Jan Linders in buurdorp Haelen de deuren. Deze winkel wordt omgebouwd naar Albert Heijn en zal met het volledige Bakkerij Heerschap assortiment openen medio week 46.