Poorten van scholen, horeca en sportclubs dicht tot en met 6 april

15 mrt 2020, 18:01 Nieuws
kids 1093758 1920
LEUDAL - Alle scholen en instellingen voor kinderopvang in Nederland sluiten de deuren tot en met 6 april. Alleen voor kinderen van ouders met vitale beroepen wordt voor opvang gezorgd.
Eindexamenleerlingen krijgen de komende week informatie over wat er voor hen wordt geregeld. Dat heeft minister Arie Slob van Onderwijs zondag gezegd in een ingelaste persconferentie.
Ook alle horeca moet sluiten vanaf zondagavond 18.00 uur. De verplichte sluiting duurt ook voor deze sector tot en met 6 april, evenals voor sauna- en sportclubs. De extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen zijn daarmee met een week verlengd. Afgelopen woensdag gold nog dat de maatregelen van kracht waren tot en met 31 maart. Voor die 6e april moet ook duidelijk worden welke maatregelen er na die datum nog van kracht zijn.
Contact
Het kabinet roept mensen op zich aan de beperkende maatregelen te houden zodat de ziekte zich niet verder kan verspreiden. Als mensen toch de deur uitgaan, voor bijvoorbeeld boodschappen, kunnen ze het best anderhalve meter afstand houden tot andere mensen om persoonlijk contact zoveel mogelijk te beperken. Verder doet het kabinet een oproep aan mensen om vooral niet te hamsteren, omdat dit voor problemen in de supermarkten zorgt. Extra inslaan van onder andere levensmiddelen is ook niet nodig, zo laat de regering weten. Premier Mark Rutte spreekt maandag om 19.00 uur het Nederlandse volk toe op tv.