Politiek Leudal vraagt minister om steun in crisis rondom basisschool Buggenum

03 apr 2023, 19:10 Nieuws
dennis wiersma 1
LEUDAL - De politieke partijen van Leudal hebben in een gezamenlijke brandbrief onderwijsminister Dennis Wiersma gevraagd om in te grijpen in de crisis rondom de basisschool in Buggenum.
Dat meldt Dagblad De Limburger vandaag. De Antoniusschool in Buggenum staat sinds 13 maart leeg, door een conflict tussen ouders van de leerlingen en het schoolbestuur van Spolt.
Sleutel
Terwijl het schoolbestuur de sleutel van de lege school vasthoudt om te zoeken naar ‘alternatieve oplossingen’, is de politiek van Leudal het zat. De fracties vragen met spoed actie van de minister omdat de kinderen momenteel de dupe zijn. De politieke partijen willen dat de minister openbaar basisonderwijs in Buggenum op korte termijn mogelijk maakt en wijzen hem op de machteloosheid van de gemeente in de kwestie. Snel openbaar basisonderwijs realiseren in Buggenum is moeilijk zonder hulp uit Den Haag. Een dependance openen is erg duur, een nieuwe school stichten duurt lang. De fracties laten weten dat de handelwijze van Spolt niet alleen bij de ouders, maar ook bij de gemeente heeft geleid tot ‘angst en ergernis’, en ‘dat een unieke situatie vraagt om een unieke oplossing’. Er is ook een kopie van de brief naar de Tweede Kamer gestuurd.