Oppositiepartijen vooral sceptisch over nieuw coalitieakkoord

21 mrt 2016, 15:15 Nieuws
LEUDAL - Met de raadsvergadering van morgenavond voor de boeg hebben drie van de vier oppositiepartijen van Leudal zich voor de camera van Regio Leudal TV enigszins sceptisch uitgelaten over het nieuwe coalitieakkoord.
D66 liet zich bij monde van fractievoorzitter Rens Raemakers nog het minst negatief uit. Hij noemt het akkoord een 'leuk begin', maar constateert dat er vooralsnog 'geen duidelijke keuzes' worden gemaakt.
Vernieuwingsangst
Raemakers vreest dat zaken vooruitgeschoven worden door de nieuwe coalitie van Samen Verder en Ronduit Open. Het feit dat zijn partij op instigatie van Samen Verder niet benaderd werd voor onderhandelingen wijt hij aan een mogelijke 'angst om te vernieuwen'.
Argusogen
Ad Thomassen (VVD) belooft dat hij de nieuwe coalitie met argusogen zal gaan volgen. Hij verwacht nog veel problemen rondom de 'vreemde politieke situatie' aangaande de N280. Maar ook in het algemeen wijst hij er op dat Samen Verder en Ronduit Open op meer punten van elkaar verschillen dan welke andere partijen binnen de raad dan ook.
Struikelblok
Ook Joost van der Stappen (Progressief Leudal) verwacht nog 'veel gedoe' de komende twee jaar. Naast de al gememoreerde N280 noemt hij het bestemmingsplan voor het buitengebied als een mogelijk struikelblok. 'Daarin staan Samen Verder en Ronduit Open lijnrecht tegenover elkaar' weet hij.
Logisch
De drie fractieleiders betreuren het allen dat zij niet eens benaderd zijn in de formatie, al noemt Raemakers het wel logisch dat de twee grootste partijen hun verantwoordelijkheid nemen. Het coalitieakkoord tussen Samen Verder en Ronduit Open dat morgen in de raad komt is hier te lezen, onder agendapunt 16.